Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc în urma unui incendiu izbucnit la o garsonieră - Focus Prima TV

Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc în urma unui incendiu izbucnit la o garsonieră

Zeci de persoane s-au evacuat luni după-amiază dintr-un bloc din cartierul Parcul Tineretului din municipiul Botoşani, în urma unui incendiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit într-o garsonieră situată la etajul 4 al imobilului.

“La faţa locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă, autoplatforma de lucru la înălţime, ambulanţa de terapie intensivă mobilă SMURD, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau bunurile dintr-o cameră a unei garsoniere, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. 28 persoane, dintre care zece copii, s-au autoevacuat, până la sosirea forţelor de intervenţie”, a afirmat Lupu.

Proprietarul garsonierei, în vârstă de 51 ani, a fost scos de vecini şi transportat la spital pentru evaluarea stării de sănătate. De asemenea, o femeie a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost generat din cauza unei ţigări manevrată necorespunzător. 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share