Ziua Hektomeron, maraton teatral de peste 25 de ore, începe la Teatrul Naţional ''Marin Sorescu'' din Craiova - Focus Prima TV

Ziua Hektomeron, maraton teatral de peste 25 de ore, începe la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova

Ziua Hektomeron, un maraton teatral programat a se desfăşura timp de 25 de ore pe scena Teatrului Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova, începe luni, la ora 19,00.

Potrivit organizatorilor, data desfăşurării evenimentului nu a fost aleasă întâmplător, deoarece pe 21 iunie este solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, numită şi Ziua Soarelui.

“Fiecare episod a însemnat, de fapt, câte o poveste a ‘Decameronului’ transpusă scenic. La acest proiect au lucrat, alături de cei 31 de actori ai Naţionalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea ţări, fiecare tratând într-o manieră unică universul lui Boccaccio, într-un maraton artistic ce reprezintă o radiografie a lumii contemporane, un manifest şi un credo artistic – lumea este suma identităţilor şi acţiunilor noastre. Un proiect născut din dorinţa de a ieşi dintre zidurile ridicate de virusul care a condamnat la recluziune forţată întreaga lume. Fiind transmise online, episoadele ‘Hektomeron’ au fost văzute de publicul din întreaga lume, statisticile arătând faptul că au avut loc vizionări ale proiectului în peste 160 de ţări”, afirmă organizatorii.

Proiectul internaţional “Hektomeron” al Naţionalului craiovean, inspirat din “Decameronul” scris de Giovanni Boccaccio, a început la jumătatea lunii ianuarie iar timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming din Sala Studio a teatrului câte un episod al Hektomeronului.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share