Ziua internaţională a multilateralismului şi a diplomaţiei pentru pace (ONU) - Focus Prima TV

Ziua internaţională a multilateralismului şi a diplomaţiei pentru pace (ONU)

Ziua internaţională a multilateralismului şi a diplomaţiei pentru pace (“International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace”) este sărbătorită, pentru a treia oară, la data de 24 aprilie, prima celebrare având loc în 2019 la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din New York.

Marcarea acestei zile internaţionale reafirmă Carta ONU şi principiile sale de soluţionare a litigiilor între ţări prin mijloace paşnice, potrivit site-ului https://sdg.iisd.org. Ziua internaţională a multilateralismului şi a diplomaţiei pentru pace recunoaşte utilizarea deciziilor multilaterale şi a diplomaţiei în realizarea unor soluţii paşnice la conflictele dintre naţiuni.

Şi în acest an, ca şi în 2020, activităţile diplomatice de la sediul general al ONU din New York s-au redus considerabil ca urmare a impunerii unor măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului care afectează activitatea normală a instituţiei.

Organizaţia Naţiunilor Unite a aprobat la 12 decembrie 2018, prin rezoluţia A/RES/73/127, instituirea Zilei internaţionale a multilateralismului şi a diplomaţiei pentru pace, menţionează www.un.org/en/observances/Multilateralism-for-Peace-day.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share