Ziua mondială a donatorului de sânge

Ziua mondială a donatorului de sânge

În spitalele din România, lupta pentru viaţă nu se termină niciodată.Acolo, bolnavii îşi aşteaptă rândul la intervenţiile chirurgicale care le pot oferi şansa de a avea, din nou, o viaţă normală. Pentru asta, e nevoie de sânge! Astăzi, de "Ziua Mondială a Donatorului de Sânge", mai mulţi voluntari ai Jandarmeriei, dar şi ai altor structuri de apărare a ţării, au venit să doneze. Unii au făcut-o pentru prima oară, dar, spun ei, că nu se vor opri aici, iar asta pentru că ştiu câtă nevoie este în spitalele din ţară de sânge.

Mai mulţi tineri din diverse structuri de apărare din ţară s-au hotărât să vină la centrele de transfuzie sanguină şi să doneze sânge. Vor să fie un exemplu pentru cei care însă nu au făcut acest lucru.

De-a lungul anilor, jandarmii au donat sânge de peste…. 10.000 de ori. Asta înseamnă că peste 5 mii de litri de sânge au plecat de la ei spre salvarea unor pacienţi aflaţi pe un pat de spital.

Şi Patriarhia Română încurajează donarea de sânge atât de necesară în spitale.

Şi la Timişoara zeci de oameni s-au asezat la coadă pentru a dona. Printre ei, şi motocilicşti.

Reprezentantii Centrului de Transfuzii spun ca odata cu deschiderea spitalelor s-au reluat interventiile chirurgicale si a crescut cererea de sange cu peste 25%.

Până la finalul anului, doar în Timiş, ar mai fi nevoie de 5 mii de donatori de sânge.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt