Ziua Porţilor Deschise - Copiii au preluat conducerea MAI pentru o zi - Focus Prima TV

Ziua Porţilor Deschise – Copiii au preluat conducerea MAI pentru o zi

Mii de copii au venit, luni, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, unde au putut admira autospeciale, maşini de pompieri, motociclete, un laborator criminalistic şi chiar un elicopter.

Unul dintre copiii prezenţi, un elev din clasa a V-a de la Liceul ”Jean Monnet” din Capitală, a avut ocazia de a deveni ministrul Afacerilor Interne pentru o zi, preluând mandatul chiar de la Lucian Bode.

“Încerc să fac să fie mai multe locuri în minister. În ziua aceasta, am reuşit să adunăm copiii şi copiii sperăm că o să devină parte din minister”, a spus Horia Danciu.

Fie că au venit în grupuri organizate de grădiniţe şi şcoli, fie au ajuns cu părinţii sau bunicii, copii prezenţi au putut vizita standurile cu echipamente şi autospecialele Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviaţie şi ale altor structuri MAI.

Au mai fost expuse şi uniforme, documente de epocă, drapele de luptă, specimene ale unor documente de călătorie şi de identitate, înscrisuri referitoare la istoria Ministerului Afacerilor Interne şi Cartea de onoare.

Copii putut urmării demonstraţii de dresaj canin, exerciţii de gimnastică şi scrimă, dar şi demonstraţii de acordare a primului-ajutor medical.

Una dintre cele mai aglomerate zone din parcarea ministerului a fost cea în care era parcat un elicopter SMURD, fiecare dintre copii dorind să facă o fotografie din interiorul aeronavei.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share