1 Iulie vine cu scumpiri - Focus Prima TV

1 Iulie vine cu scumpiri

S-a tot vorbit până acum despre furnizorii de energie electrică și piața liberă, însă acum încep să apară și efectele. 1 iulie vine cu facturi mai mari la curentul electric. Consumatorii casnici care nu au trecut încă pe piața
concurențială vor găsi în facturi prețuri cu până la 30% mai mari. Și gazele se scumpesc….Dacă nu ați făcut-o până acum, puteți oricând să optați pentru un alt furnizor de pe piața reglementată.

Din aproape 9 milioane de consumatori casnici, aproximativ 50% au incheiat un contract de furnizare la prețuri
concurențiale. Asta înseamnă că, fie din confort, fie din neștiință, fie din alte motive, milioane de români vor plăti
începând cu 1 iulie prețul pentru serviciul universal – adică prețul reglementat al energiei electrice, care este de până la 30% mai mare decât prețul oferit de furnizori pe piața concurențială

Specialiștii recomandă, în continuare, să încheiem contracte pentru energia electrică pe piața liberă.

Nici la capitolul…citirea facturii, nu pare că stăm prea bine.

Deși, la prima vedere, anexele facturii par complicate, sunt extrem de importante – aici putem vedea, de pildă, care este prețul pentru energia activă – adică cel negociat – în funcție de care plătim mai mult sau mai puțin, de la un furnizor la altul.

Specialiștii recomandă să folosim echipamente eficiente energetic – pentru a avea o factura cât mai mică sau să
alegem un tarif binom – cu prețuri mult mai mici la energie electrică pe timpul nopții. O altă schimbare a fost adoptată astăzi – obligativitarea prezentarii actului de proprietate a locuinței pentru care se încheie contractul de furnizare a energiei electrice fost înlocuită cu o declarație pe propria răspundere.

Total
0
Shares
Total
0
Share