2021, an crucial în lupta împotriva încălzirii globale. Cele 5 motive care fac din luna noiembrie un punct de cotitură pentru omenire

2021, an crucial în lupta împotriva încălzirii globale. Cele 5 motive care fac din luna noiembrie un punct de cotitură pentru omenire

Ţările lumii trebuie să acţioneze rapid dacă vor să evite cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice. 2021 ar putea fi un an crucial în lupta împotriva încălzirii globale, iar cartea principală se va juca la reuniunea de la Glasgow, unde se va discuta următorul pas în planul de reducere a emisiilor de carbon. Multe ţări şi-au exprimat ambiţia pentru reducerea lor, dar puţine au încă strategii în vigoare pentru a atinge aceste obiective.

În noiembrie 2021, liderii mondiali se vor aduna la Glasgow pentru prima dată de la reuniunea de la Paris din 2015. Reuniunea de atunci a fost importantă, deoarece a fost prima dată când practic toate naţiunile lumii au fost de acord că este nevoie de implicarea tuturor pentru a ajuta la rezolvarea problemei. La Paris, lumea a fost de acord să evite cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, încercând să limiteze creşterile globale ale temperaturii la 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale până la sfârşitul secolului. Scopul a fost să menţină creşterea la 1,5 grade Celsius, dacă este posibil.

Conform condiţiilor acordului de la Paris, ţările au promis să revină la fiecare cinci ani şi să discute problema reducerii emisiilor de carbon. În 2020, întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc Glasgow în noiembrie, dar, din cauza pandemiei, a fost amânată. Aşadar, Glasgow 2021 este următorul pas în planul de reducere a emisiilor de carbon, scrie BBC.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt