932 de morți în accidente în 7 luni - Focus Prima TV

932 de morți în accidente în 7 luni

Plan roșu de intervenție activat în Teleorman. O mașină a intrat în plin într-o căruță nesemnalizată. Doi oameni au murit și alți șase au suferit răni grave. În Capitală, o banală șicanare în trafic s-a sfârșit tragic. Un motociclist a fost reținut după ce, supărat pe un bărbat care mergea pe trotinetă, a aruncat casca de protecție către acesta. Căzătura care a urmat i-a fost fatală victimei. Doar în primele 7 luni ale anului peste 900 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere.

Cei doi bărbați de 19 și 22 de ani care au murit pe loc erau frați. Mașina în care se aflau s-a ciocnit cu o căruță. Șase perosoane din atelaj au fost rănite Printre ele și patru copii. La fața locului au intervenit o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane, 6 ambulanțe SMURD și 8 mașini de ambulanță.

O altă tragedie a avut loc în București. Un motociclist supărat pe modul în care un bărbat conducea o trotineta electrică și-a aruncat casca de protecție spre acesta. Victima s-a dezechilibrat și s-a izbit de o mașină. A murit pe loc.

Doar în primele 7 luni ale acestui an, alți 932 de români au avut aceeași soartă. Este cel mai mare număr de decese îngresitrat într-o periaodă similară în ultimii trei ani.

În acest context, Poliția cere schimbare legislației rutiere. Oficial, la baza solicitării stă un eveniment petrecut
săptămâna trecută pe Autostrada Soarelui.

Atunci zeci de șoferi sătui de aglomerație au pornit în coloană pe contransens. Odată realizate aceste modificări
ale Codului Rutier, contravenienții vor plăti scum abaterile de acest fel.

Din păcate sunt campionii Europei în ceea ce privește numărul de oameni care mor în accidente rutiere. Și starea
deplorabilă a drumurilor poartă o vină însemnată. Specialiștii spun că o atitudine calmă și o vigilență sporită ne pot adesea salva viață.

În primele șapte luni ale anului, polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat 890 de mii de sancțiuni.

Total
0
Shares
Total
0
Share