Adopți un animal, salvezi o viață - Focus Prima TV

Adopți un animal, salvezi o viață

Realitatea de Mures

Animalele fără stăpân din Ilfov au de astăzi o cale mai ușoară să ajungă într-o familie. O platformă care arată toate datele despre câinii din adăposturi este acum disponibilă. Iar oricine vrea să adopte trebuie să respecte câțiva pași simpli și animalele ar putea ajunge în noua lor locuință în doar câteva zile.

Max are 2 ani, iar momentan casa lui este adăpostul public din Buftea. Este unul dintre cei câțiva zeci de câini înscriși pe platforma ILFOV ADOPTĂ.RO.

Iar Jumbo este unul dintre norocoși. Georgiana, stăpâna lui, e cea care i-a oferit o casă.

În adăposturile din Ilfov sunt sute de câini, însă pe platformă se găsesc deocamdată 58 care așteaptă să fie adoptați. Au toate procedurile legale făcute: sunt sterilizați, microcipați, vaccinați și deparazitați. Adopția este gratuită, iar procedura durează foarte puțin.

Câinii abandonați de stăpâni dau naștere altor pui car ajung să crească pe străzi. Realitatea crudă poate fi însă
schimbată, iar singura soluție pe termen lung este sterilizarea.

În România legea spune că abandonul unui animal este interzis și se sancționează cu până la 3.000 de lei. Cu toate astea, nu sunt suficiente camere de supraveghere în zone în care oamenii le lasă, adică pe câmpuri sau străzi mai puțin circulate. Astfel că aproape în fiecare zi apar alți câini pe străzi. Doar 1 din 10 este adoptat, iar ceilalți învață să trăiască de unii singuri sau mor de foame sau loviți de mașini.

Total
0
Shares
Total
0
Share