ADUŞI SĂ ÎNGHEŢE LA LEŢCANI – Focus Prima TV

ADUŞI SĂ ÎNGHEŢE LA LEŢCANI

În prag de iarnă, pacienţii grav bolnavi aduşi de la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ la Spitalul Modular de la Leţcani, dar şi ceilalţi pacienţi de aici, pot îngheţa de frig! Deşi au avut luni întregi la dispoziţie, autorităţile locale nu au fost în stare să -i pună la punct cum trebuie toate utilităţile. Aparatele de aer condiţionat care ar trebui să încălzească spitalul nu pot face faţă la temperaturi foarte scăzute. Seria neregulilor nu se opreşte aici, spune chiar şeful DSP Iaşi, medicul Vasile Cepoi.

6 pacienţi cu covid aflaţi în stare critică au fost aduşi de la Spitalul de Urgenţă  din Piatra Neamţ în secţia de ATI a spitalului modular de la Leţcani. Deşi licitaţia pentru acest spital a fost lansată încă din primăvară, unitatea modulară a fost inaugurată abia recent, după aproape 7 luni de pandemie.Cât se poate de româneşte însă, pentru că e plin de probleme. Aparatele de aer condiţionat care ar trebui să încălzească spitalul nu funcţionează dacă afară sunt -15 grade.

Pe lângă neregulile care trebuie rezolvate urgent, la spitalul modular de la Leţcani mai trebuie găsite soluţii, tot urgent, şi pentru altă problemă gravă: aceea a lipsei personalului medical.

Unitatea modulară de la Leţcani are o capacitate totală de 48 de paturi la ATI şi 70 pe secţii. Din cele de la ATI sunt momentan ocupate 18, cu tot cu cei 6 pacienţi care au fost aduşi de la Neamţ. Pe secţiile spitalului nu mai este niciun loc liber. Orice loc unde medicii pot pune un pacient este extrem de important. În toate spitalele din judeţul Iaşi, în afară de locurile libere de la ATI-ul spitalului modular din Leţcani,  nu mai este niciun loc la ATI şi niciun loc la paturile cu oxigen, spune şeful DSP Iaşi.

Total
0
Shares
Total
0
Share