AFACERE CU MORŢII COVID – Focus Prima TV

AFACERE CU MORŢII COVID

Afaceri în timp de pandemie cu morţii de Covid 19! Aşa s-ar putea descrie ceea ce se întâmplă acum la Spitalul Municipal din Lugoj. Rudele unui pacient decedat din cauza infecţiei cu noul coronavirus au fost nevoite să îi plătească unei firme private de pompe funebre 1.500 de lei doar pentru depozitarea pentru câteva ore şi mutarea persoanei decedate dintr-un camion frigorific amplasat în curtea spitalului într-o maşină mortuară.

Rudele unui pacient decedat în urma infecţiei cu Sars Cov 2 au aflat cu stupoare că au de platit suma de 1500 de lei. Motivul? Atât ar costa păstrarea în camionul frigorific şi mutarea trupului neinsufleţit din container într-o maşină mortuară. Într-o înregsitrare audio făcută de rudele pacientului răpus de COVID, reprezentanţii firmei de pompe funebre le spun acestora că suma este atât de mare întrucât acoperă atât combustibilul pe care-l consumă remorca frigorifică cât şi plata echipamentelor celor care lucrează cu pacientul decedat.

Oamenii sunt revoltaţi că vor trebui să acopere o cheltuială care, spun ei, ar trebui plătită de autorităţi. Actualul manager al spitalului, numit în funcţie în urmă cu două zile, spune că a început o anchetă internă.

Fostul manager al Spitalului din Lugoj sustine că la inceputul pandemiei a fost incheiat un protocol de colaborare cu o firma de pompe funebre din oras. Morga unitatii sanitare, spune managerul nu doar că este foarte mica, dar nici nu poate asigura fluxuri separate pentru persoanele decedate de covid 19 si non covid, asa cum prevede legea. Din acesta cauza, s-a apelat la firma de pompe funebre care a adus un camion frigorific in curtea spitalului. Unitatea sanitara punea la dispozitie curentul dar nu ar fi platit nimic pentru depozitarea trupurilor neinsufletite pana la ridicarea lor de catre familie.

Total
0
Shares
Total
0
Share