Agent Green a indicat două țări în care se face trafic de urși: Mai au vreo 200 în sălbăticie. E timp ca DIICOT să preia cazul puilor – Focus Prima TV

Agent Green a indicat două țări în care se face trafic de urși: Mai au vreo 200 în sălbăticie. E timp ca DIICOT să preia cazul puilor

Continuă ancheta după ce au apărut imagini revoltătoare cu patru pui de urs care sunt scoşi din bârlog şi chinuiţi. Indivizii au fost găsiţi, dar ursuleții încă nu. Cei patru bărbați au fost identificați și sunt cercetați penal. Reprezentaţii asociaţiilor din domeniul protecţiei animalelor atrag atenția că lei, tigri sau chiar urşi sunt luaţi de mici, adormiţi pentru a putea trece graniţa şi apoi vânduţi în străinătate pentru aproximativ 600 de euro/exemplar. În străinătate, mai spun reprezentanţii asociaţiilor, cel mai probabil puii sunt crescuţi în captivitate şi apoi vânduţi grădinilor zoologice din mai multe ţări.

Gabriel Păun, președintele Agent Green, a spus sâmbătă dimineață la Digi24 că cei patru pui de urs încă nu au fost găsiți. 

„Sunt imagini care nu sunt demne care nu sunt demne de țara noastră. Cel mai tare m-a îngrijorat ce a spus și domnul ministru, posibilitatea de a exista o rețea de crimă organizată în acest domeniu și, clar, se cade pasarea cazului către DIICOT, pentru că ai au posibilitatea să ancheteze astfel de structuri”, a spus Gabriel Păun.

Total
0
Shares
Total
0
Share