ALEGERI ÎN SUA Zece foşti şefi ai Pentagonului pledează pentru o tranziţie paşnică la Casa Albă – Focus Prima TV

ALEGERI ÎN SUA Zece foşti şefi ai Pentagonului pledează pentru o tranziţie paşnică la Casa Albă

Toţi cei foşti zece secretari ameriani ai Apărării în viaţă se pronunţă într-un material publicat în cotidianul The Washington Post (WP) împotriva oricărei implicăria forţelor armate în tranziţia politică în curs şi-l îndeamnă pe Donald Trump să respecte rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, în care Joe Biden a obţinut o voctorie zdrobitoare, relatează AFP.

Cei foşti zece şefi ai Pentagonului – Ashton Carter, Leon Panetta, William Perry, Dick Cheney, William Cohen, Donald Rumsfeld, Robert Gates, Chuck Hagel, James Mattis şi Mark Esper – îndeamnă în această scrisoare deschisă Departamentul Apărării să se angajeze în favoarea unui transfer paşnic al puterii.

Ei fac acest apel în contextul în care Congresul urmează să certifice miercuri faptul că democratul Joe Biden a obţinut o victorie în alegerile de la 3 noiembrie şi urmează să-i succeadă la putere lui Donald Trump la 20 ianuarie.

În contextul în care Congresul urmează să ceritfice miercuri rezultatul alegerilor prezidenţiale, Donald Trump continuă să susţină că el este cel care a obţinut o victorie şi că victoria lui Joe Biden – recunoscută de către marii electori – a fost obţinută prin fraudă.

Câteva zeci de recursuri în justiţie ale taberei Trump împotriva rezultatelor alegerilor au fost respinse de către tribunale americane în ultimele luni.

Total
0
Shares
Total
0
Share