Alexei Navalnîi a ajuns la Moscova și a fost arestat. Primele declarații: „Aici e casa mea. Nu mă tem, pentru că știu că am dreptate” – Focus Prima TV

Alexei Navalnîi a ajuns la Moscova și a fost arestat. Primele declarații: „Aici e casa mea. Nu mă tem, pentru că știu că am dreptate”

Liderul opoziției anti-Putin din Rusia, Alexei Navalnîi, a revenit duminică la Moscova, în ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și posibil condamna la mai mulți ani de închisoare, conform Reuters, citat de Agerpres. Avionul a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, deși era programat să aterizeze pe Vnukovo. Acolo se adunaseră simpatizanți ai disidentului rus și poliția a făcut arestări.

ACTUALIZARE 20:30 Presa rusă anunță că 53 de oameni, simpatizanți ai lui Navalnîi, au fost arestați pe aeroportul Vnukovo, unde trebuia să aterizeze inițial avionul cu disidentul rus. Sute de oameni au venit să demonstreze.

ACTUALIZARE 20:00 Aleksei Navalnîi este reținut în aceste momente la controlul de pașapoarte. Avocata cere să meargă cu el, dar este refuzată. Nici soției nu i-a fost dată permisiunea de a-l însoți. Aleksei Navalnîi și-a sărutat soția de rămas bun și a plecat cu polițiștii ruși.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi a postat pe Twitter momentul reținerii disidentului rus: 

Total
0
Shares
Total
0
Share