ALTE 24 DE SPITALE DEVIN SUPORT COVID. STUDENŢII LA MEDICINĂ TREC ÎN PRIMA LINIE – Focus Prima TV

ALTE 24 DE SPITALE DEVIN SUPORT COVID. STUDENŢII LA MEDICINĂ TREC ÎN PRIMA LINIE

24 de spitale vor fi introduse în circuitul COVID! Decizia vine în contextul în care rând pe rând unităţile medicale anunţă că nu mai au unde să interneze bolnavii. Mai mult, în următoarele 3 săptămâni vor avea aproape 300 de paturi noi la Terapie Intensivă.

Cu un număr zilnic tot mai mare de infectări, sistemul medical românesc este copleşit. Dacă până acum pacienţii erau mutaţi dintr un judet in altul, unde se găsea un pat liber, acum s a ajuns in situatia in care nici asta nu mai e o solutie. Spitalele din ţară rămân rând pe rând fără locuri. Pentru a face faţă afluxului mare de pacienţi ministrul Sănătăţii anunţă că vor fi suplimentate locurile in sectiile ATI.

Odată rezolvată problema locurilor din spitale, apare o alta. Cea a lipsei de personal medical. Raed Arafat sustine că solutia sunt studenţii la medicină care să intre in sistem. Guvernul va adopta o ordonanţă referitoare la implicarea lor în tratarea pacienţilor cu Covid 19.

O altă schimbare venită tot de la Guvern se referă la domeniile medicale care pot funcţiona in sistem online. Astefl, s+a stabilit că există 6  servicii care pot fi facute de la distanţă. Acestea se vor numi teleconsultaţia, teleexpertiza, teleasistenţa, teleradiologia, telepatologia şi telemonitorizarea. 

Total
0
Shares
Total
0
Share