Amenzile rutiere, tot mai greu de fentat - Focus Prima TV

Amenzile rutiere, tot mai greu de fentat

Parlamentarii pun gând rău șoferilor indisciplinați. După modelul altor state, vor să introducă în România un sistem de monitorizare, capabil să detecteze în timp real abaterile din trafic. Astfel cei care nu respectă regulile de circulație ar putea să primească acasă, în plic, amenda și dovada foto. Implementarea sistemului are nevoie, însă, de fonduri pe care parlamentarii speră să le obțină de la Uniunea Europeană.

Acest șofer a scăpat fără amendă însă parlamentarii nu vor ca astfel de cazuri să rămână nepedepsite. Un proiect de lege depus în Parlament pe drumurile principale ale României ar urma să fie montate sisteme radar capabile să detecteze abaterile din trafic.

Sistemul funcționează deja de ani buni în alte state din Europa și din lume.

Inițiatorul legii spune că în România există cadrul perfect pentru implementarea unui astfel de sistem. Compania de drumuri naționale și autostrăzi deține deja parte din infrastructura necesară!

La această sumă se adaugă și costurile de întreținere.7 milioane de euro anual. Pe lângă tehnică mai este nevoie,
însă, și de personal.

În Franța, după ce au fost instalate 4 mii astfel de camere, numărul deceselor în accidente rutiere a scăzut de la 13 mii la o mie.

Îmbunătățiri au fost înregistrate și în Italia, Austria și Spania unde în douăsprezece luni rata mortalității pe șosele s-a înjumătățit.

În 2020, peste 800 de persoane au murit în accidente rutiere în România. 2021 a bătut, însă, orice record. Doar în prima jumătate a anului, numărul deceselor pe drumurile României a trecut de 900.

Total
0
Shares
Total
0
Share