Americanii, cu mască și în 2022 – Focus Prima TV

Americanii, cu mască și în 2022

Numărul victimelor de Covid 19 din Statele Unite se apropie de pragul de jumătate de milion, iar situația rămâne deosebit de gravă. Doctorul Anthony Fauci susține că americanii vor fi obligați să poarte mască nu doar în acest an, dar și anul viitor. În Europa, situația este dificilă în sudul Franței, în timp ce Marea Britanie apreciază că menține sub control tulpina africană.

Epidemiologul șef al Statelor Unite este de părere că așa zisa imunitate de turmă nu va fi obținută prea curând și că americanii trebuie să poarte mască în continuare, chiar și anul viitor. Șeful Institutului de boli infecțiose din Statele Unite a comentat situația la un post de televiziune.

Doctorul Fauci mai spune că profesorii americani au acum un program privind vaccinarea și deschiderea școlilor. Administrația de la Casa Albă a făcut o prioritate din accelerarea vaccinărilor pentru a redeschide cât mai repede școlile. În Israel, unde aproape jumătate din populație a fost vaccinată, apar primele semne ale revenirii la o viață normală. S-au deschis mallurile și alte magazine dar și centrele de relaxare. Totuși, accesul în sălile de gimnastică și teatre este permis doar celor care au certificatul de vaccinare, un fel de pașaport verde.

În Marea Britanie, oficialii susțin că au ajuns la nivelul maxim al cazurilor de Covid-19 provocate de tulpina sud-africană. Potrivit autorităților de la Londra, numărul de spitalizări este în scădere pe fondul accelerării campaniei de vaccinare.

De asemenea, în sudul Franței se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de Covid 19. O situație îngrijorătoare, în condițiile în care regiunea respectivă este un turtistică.

Iar în Germania, deși starea de urgență este în vigoare până pe 7 martie, oamenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit în parcuri și la plimbare. Polițiștii au încercat să descurajeze aglomerările, cu amenzi și bariere instalate pe malurile râurilor și locurilor de promenadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share