Anul nou chinezesc, fără artificii la Beijing – Focus Prima TV

Anul nou chinezesc, fără artificii la Beijing

Peste un miliard și jumătate de chinezi au sărbătorit discret intrarea în Noul An, cel al Bivolului de Fier. Din cauza pandemiei, călătoriile între orașe au fost limitate, așa că sutele de milioane de oameni care formau cea mai mare migrație din lume, au rămas în orașele în care lucrează. Reuniunile de familie s-au desfășurat online, iar spectacolele au fost doar la televizor. Nici tradiționalele focuri de artificii nu
au existat anul acesta, în China. În schimb, cerul Taiwanului, acolo unde pandemia a fost ținută sub control, a fost luminat de artificii.

Așa au sărbătorit chinezii intrarea în Anul Nou, în urmă cu doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid 19, cu spectacole și petreceri și așa au serbat acum, la un an de la începutul pandemiei, în case, fără fpcuri de artificii și fără petreceri în public. Cei mai mulți chinezi nu au avut voie să călătorească la
familiile lor, din provincie, așa cum făceau în fiecare an. În Beijing, intrarea în Anul Bivoluluid e fier a fost sărbătorită în familie, cu ochii pe spectacolele de la televizor sau pe ecranul calculatoarelor, la reuniunile online cu rudele.

Autoritățile de la Beijing au descurajat călătoriile, așa că traficul a scăzut cu 40% față de anii normali. Dacă nu au putut merge acasă, la părinți, tinerii și-au petrecut intrarea în noul an la restaurant.

Pe de altă parte, în capitala Taiwanului, Taipei, sute de oameni au celebrat intrarea în Anul Bivolului pe străzi și au urmărit focurile de artificii. Acestea nu au fost spectaculoase ca în alți ani, dar au păstrat tradiția de a alunga spiritele rele cu zgomotul lor. De asemenea, taiwanezii au mers la temple și s-au rugat.

Total
0
Shares
Total
0
Share