Anularea restricţiilor americane privind arsenalul de rachete sud-coreean: Phenianul acuză SUA de 'politică ostilă' - Focus Prima TV

Anularea restricţiilor americane privind arsenalul de rachete sud-coreean: Phenianul acuză SUA de ‘politică ostilă’

Presa de stat nord-coreeană a criticat vehement luni recenta anulare a unor restricţii americane de limitare a razei de acţiune a rachetelor sud-coreene, acuzând Washingtonul de “politică ostilă” şi “dublă măsură ruşinoasă”, notează DPA.

“Se pare că este un act deliberat şi ostil faptul că Statele Unite au ridicat limita razei de acţiune, după ce nu s-au mulţumit doar cu îndepărtarea limitei de greutate pentru focoase şi au aprobat mai multe revizuiri” privind rachetele, se spune într-un articol difuzat de agenţia de presă de stat KCNA şi scris de Kim Myong Chol, pe care agenţia îl descrie ca fiind un analist de afaceri internaţionale.

Limitările au fost impuse Seulului printr-un aşa-numit ghid privind dezvoltarea şi utilizarea tehnologiei şi componentelor rachetelor cu diferite caracteristici de acţiune.

Această “măsură de anulare este un memento puternic al politicii ostile a Statelor Unite faţă de RPDC (Republica Populară Deocrată Coreeană, denumirea oficială a ţării – n.r.) şi ruşinoasa lor dublă măsură”, potrivit articolului.

La începutul acestei luni, Seulul şi Washingtonul au ajuns la un acord ce 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share