Apar primele precipitații! - Focus Prima TV

Apar primele precipitații!

În sfârșit, meteorologii vin cu vești ceva mai bune: apar și precipitațiile, chiar dacă nu vor fi peste tot în cantități îndestulătoare!

Potrivit prognozei publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 21 martie – 3 aprilie, vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, iar valorile termice din timpul zilelor vor ajunge chiar şi la 17 – 18 grade Celsius, în unele regiuni, existând şi o probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor atât în jurul datei de 25 martie, cât şi după 28 martie.

În Banat, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi a intervalului, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 şi 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16 – 17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5 – 6 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Potrivit meteorologilor, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Prognoza meteo pentru Crişana arată că, în cursul zilei de 21 martie, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi. Astfel, până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 şi 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Un regim termic diurn asemănător se va menţine şi în ultimele zile ale lunii martie, dar şi în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4 – 5 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când, potrivit prognozei meteo, se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 şi 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopţi (22 – 24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii între -4 şi -3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, spre valori medii de până la 2 grade, în nopţile din perioada 1 – 3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la nivel local, va fi în creştere după data de 28 martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share