Arafat: Atribuţiile DSU sunt stabilite prin lege. DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii / Stabilirea politicilor de sănătate publică nu se face de către DSU / DSU nu este un om / Dacă deranjează şeful - păstrezi sistemul, scapi de om - Focus Prima TV

Arafat: Atribuţiile DSU sunt stabilite prin lege. DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii / Stabilirea politicilor de sănătate publică nu se face de către DSU / DSU nu este un om / Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că instituţia pe care o conduce are atribuţii stabilite prin lege şi niciodată ”nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii”, acesta fiind cel care stabileşte politicile de sănătate publică. ”DSU nu este un om”, a afirmat Arafat, precizând că rolul DSU este de a colecta propunerile specialiştilor, de a întocmi proiectul de hotărâre a CNSU şi de a prezenta în şedinţă aceste lucruri. 

Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că atribuţiile DSU sunt stabilite prin lege.  

”DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii. Stabilirea politicilor de sănătate publică (…) toate se fac împreună cu INPS şi MS, deci nu se fac de către DSU. DSU este entitatea care preia, întocmeşte proiectul de hotărâre al CNSU, se discută cu toţi în CNSU”, a declarat Arafat.  

Acesta a explicat că ministrul Sănătăţii este membru al CNSU şi, dacă consideră necesar, poate oricând bloca o decizie. De asemenea, Arafat a precizat că dacă o decizie a CNSU ar putea avea impact în sfera Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor sau a oricărui alt minister, documentul se trimite ministrului respectiv şi se lucrează cu oamenii din ministerul respectiv.  

Total
0
Shares
Total
0
Share