Arafat, de acord cu schimbarea protocolului de înmormântare – Focus Prima TV

Arafat, de acord cu schimbarea protocolului de înmormântare

În urma nemulțumirilor iscate de faptul că celebrii cântăreți Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă și Cornelia Catanga nu au fost înmormântați creștinește, reprezentanții cultelor cer schimbarea protocolului. Și șeful departamentului pentru Situații de Urgență și-a exprimat acordul pentru o schimbare a regulilor pentru decesele COvVid. Astfel încât, să li se permită familiilor să-și ia rămas bun de la cei dragi așa cum se cuvine. De altfel, a mai spus Arafat, reprezentanții cultelor au cerut relaxarea acestor reguli, cerere cu care INSP a fost de acord. Documentul, însă, a rămas în sertarele ministerului Sănătății.

Raed Arafat spune că în urma unor discuții cu reprezentanții din sănătate, majoritatea instituțiilor responsabile și-au data cordul cu privire la relaxarea regulilor ăentru înmormântări.

De altfel, reprezentanții Bisericii au criticat în nenumărate rânduri regulile de înmormântare. Înalt Preasfințitul Teodosie spune că actualul protocol este umilitor pentru familiile celor răposați.

Un preot din Timișoara care în toată această perioadă a fost în spitalele COVID spune că prin rugăciune, oamenii trec mai ușor prin boală. Însă, mai dureros decât să-i știi pe cei dragi în lupta dintre viață și moarte, este să nu-i poți înmormânta creștinește.

În acest moment, protocolul specifică faptul că nmormântarea celor răpuși de covid trebuie făcută în regim
de urgenta. De asemenea, persoana decedată nu poate fi imbrăcată în haine, ci pusă într-un sac din plastic și mai apoi într-un sicriu sigilat.

Total
0
Shares
Total
0
Share