Atenție la carnea de porc - Focus Prima TV

Atenție la carnea de porc

Atenție de unde cumpărați în această perioada carnea de porc. Focarele de pestă porcină africană rămân active și acum în România. Pentru producători această avertizare a fost un dezastru, iar marii retaileri sunt obligați să aducă produse din alte state UE. În pragul sărbătorilor, fermierii încearcă să-și vândă marfa cum pot. Dacă în piețe este complicat să ajungă atunci apelează la rețelele de socializare. O metodă riscantă pentru sănătate, dar și pentru buzunar.

Magazinele se întrec în produse și oferte pentru sărbători, iar producătorii români sunt la mare căutare. Piețele de carne sunt cele mai aglomerate în acaestă perioadă!

Rețelele de socializare au devenit un mic… târg online. S-au creat grupuri unde fermierii încearcă să-și vândă marfa. Chiar dacă…fentează regulile.

Specialiștii ne recomandă să fim foarte atenți la proveniența produsului pentru că riscul de îmbolnăvire este foarte mare

Ba chiar mai mult de atât! Ccine comercializează carne de la animalele crescute în propria gospodărie poate risca o amendă cuprinsă între 600 și 20 de mii de lei În țara noastră rămân active peste 500 de focare de pestă porcină africană. Din cauza aceasta, România este obligată să importe cantități mari de carne. Numai în primele șase luni
ale acestui ani, 200 de mii de tone de carne de porc au venit din importuri

Total
0
Shares
Total
0
Share