Au fost dezvăluite planurile pentru primul oraș de pe Marte. Când ar putea ajunge oamenii să locuiască pe Planeta Roșie – Focus Prima TV

Au fost dezvăluite planurile pentru primul oraș de pe Marte. Când ar putea ajunge oamenii să locuiască pe Planeta Roșie

Planurile pentru primul „oraș sustenabil” de pe Marte au fost dezvăluite. Va mai trece însă timp până când oamenii vor putea ajunge să trăiască pe Planeta Roșie, relatează Euronews.

Designul cuprinde un ansamblu de cinci orașe, iar capitala se numește Nüwa. Orașul vertical are case, birouri și spații verzi, toate construite pe o latură a unei stânci, pentru a proteja locuitorii de presiunea atmosferică și radiații.

Oxigenul este produs în mare parte de plante, alimentele sunt în proporție de 90% pe bază de plante, iar energia provine de la panouri solare, conform planurilor create de studioul de arhitectură ABIBOO.

Marte are jumătate din mărimea Pământului. Dar cum am putea ajunge acolo? La fiecare doi ani există un interval câteva săptămâni când planeta se află la cea mai mică distanță de Pământ, astfel încât călătoria ar dura doar șase luni pentru a ajunge acolo.

Cu toate acestea, condițiile de pe Planeta Roșie sunt departe de a fi prietenoase. Presiunea atmosferică nu este potrivită pentru oameni, iar radiația este letală la suprafață, dacă nu ești la adăpost.

„A trebuit să facem o mulțime de analize bazate pe calcule și să lucrăm cu oamenii de știință pentru a încerca să înțelegem care sunt condițiile cu care ne vom confrunta”, spune fondatorul studioului de arhitectură ABIBOO, Alfredo Munoz.

Total
0
Shares
Total
0
Share