În trafic ca în junglă

În trafic ca în junglă

Tânărul care a fost accidentat mortal de actriţa Monica Odagiu ar fi avut probleme cu alcoolul şi cu putin timp înainte e accident, colegii lui ar fi chemat ambulanţa pentru el pentru că se simtea rău. Sunt informaţii din anchetă care tind să confirme cele spuse de actriţă. Bărbatul ar fi sarit pur si simplu in faţa maşinii şi se clătina. Traficul din Bucureşti este ca o junglă, spun experţii auto. Nici şoferii şi nici pietonii nu respectă regulile de circulaţie. Din acest motiv, aproape zilnic are loc o tragedie.

Ca aceste situaţii nefericite să fie evitate, oamenii trebuie să se educe. Şoferii să conducă cu grijă şi să aibă maşinile puse la punct, iar pietonii să traverseze doar prin locurile permise. Până să ajungem acolo este însă un drum lung, spun experţii în condus.

Cazul accidentului actriţei Monica Odagiu a arătat din nou cât de mult haos este în traficul de la noi din ţară. Un bărbat a murit după ce, conform imaginilor suprinse de camerele de supraveghere, s-a aruncat în faţa maşinii. Femeia a încercat să evite impactul, dar nu a mai reuşit.

Din păcate, astfel de situaţii se întâmplă foarte des. Rata deceselor cauzate de accidente rutiere din România este de 93 la un milion de locuitori. Media europeană e de 44. Experţii în condus auto spun că există anumite reguli stricte pe care şoferii trebuie să le respecte în aşa fel încât să poată să evite o astfel de tragedie. Există anumite zone în care atenţia şoferilor trebuie să crească considerabil.

Nu este de ajuns ca şoferii să respecte aceste reguli. Şi pietonii trebuie să fie responsabili. Şoferii care trec prin aceeaşi situaţie ca actriţa Monica Odagiu rămân cu traume pe viaţă, spun psihologii. Regretul rămâne pe viaţă şi, în unele situaţii, nici terapie de specialitatea nu poate remedia problema.

Ultimele cifre arată că, într-un singur an, au murit 19.800 de oameni au murit în accidente rutiere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt