Retroparada Primăverii. Poveştile maşinilor din alte timpuri

Retroparada Primăverii. Poveştile maşinilor din alte timpuri

Rafinate, elegante, fiecare cu o poveste proprie. Peste 100 de bijuterii pe patru roţi, au putut fi admirate de pasionaţii de autoturisme, dar şi de cei curioşi, într-o nouă editie Retroparada Primăverii. La Timişoara, bătrânele doamne şi-au găsit loc în Piaţa Unirii, una lângă alta, fiecare dorită de cei care le-au văzut.

Maşinile aparţin colecţionarilor din Timiş, cărora li s-au alăturat colecţionari din Hunedoara şi Caras Severin, dar şi câţiva colegi de pasiune din Serbia. De la Trabant, Skoda sau Dacia până la IMS-uri româneşti, Cadilac-uri americane, Mercedes Cobra sau BMW bot de rechin de fabricaţie germană, toate au putut fi admirate de cei veniţi la Retroparada Primăverii.

Printre vedetele de la paradă se regăsesc mai multe maşini americane dar şi un model de Citroen prezindenţial şi chiar maşini folosite de Miliţie înainte de '89. Una dintre cele mai fotografiate maşini din expoziţie este un Citroen DS Prestige asemănător cu cel care i-a salvat viaţa preşedintelui francez Charles De Gaulle.

Într-un alt colţ al Pieţei, câteva maşini fabricate înainte de '89 în ţări socialiste: Trabant, Skoda sau Yugo. În total, peste 100 de masini au putut fi admirate la expoziţia de la Timişoara.

Retroparada Primăverii a fost şi la Arad, dar şi la Iaşi. Retromobil Club Romania, organizatorul expozitiei este cea mai importantă asociaţie de profil din ţară care număra 3700 de membri ce restaureaza si intretin vehicule istorice inscrise in patrimonial tehnic si cultural national.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt