Autobuzul viitorului va circula la Constanța - Focus Prima TV

Autobuzul viitorului va circula la Constanța

Premieră la Constanța! A fost prezentat și testat autobuzul alimentat cu hidrogen. Merge 350 de kilometri după o singură încărcare, în diverse condiții de trafic, iar alimentarea este și ea rapidă. E foarte prietenos cu mediul, spun autorităţile, pentru că singurul produs secundar al reacțiilor chimice este apa.

Lansat în lume acum 2 ani, autobuzul reprezintă avangarda tehnologică a vehiculelor pentru transportul public fără emisii nocive. Hidrogenul necesar pentru propulsie, este stocat în stare gazoasă, în rezervoare de ultimă generație, plasate pe acoperisul autobuzului. De-acolo este ars printr-o tehnologie speciala si genereaza curent electric pentru motor.

Vehiculul inovator e silenţios în timpul deplasării, iar interiorul e climatizat tot timpul anului: vara mentine racoare, iar iarna temperatura de confort e controlata cu ajutorul unui computer.

Autobuze cu hidrogen circula deja in Koln, Germania si in Bolzano, Italia. Olanda, Italia, Suedia și Austria au făcut şi ele comenzi si asteapta sa dea drumul transportului ecologic pe baza de hidrogen.

Autobuzele viitorului costa o avere: aproximativ 700 de mii de euro, fiecare. În Romania, o primarie nu şi-ar permite să cumpere astfel de vehicule din buget. Însă ar putea s-o facă cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share