Autostrada Soarelui va ajunge la Mangalia - Focus Prima TV

Autostrada Soarelui va ajunge la Mangalia

Autostrada care va duce românii mai repede spre sudul litoralului se va numi “Alternativa Techirghiol” si va avea 3o de km. Este dorită de mulți ani atât de turiști cât și de localnici. Și unii și ceilalți petrec extrem de mult timp în trafic atunci când vor să ajungă din nordul în sudul litoralului.

Traseul stabilit acum, după mulți ani de tergiversări, vine în urma unui contract tehnic semnat din iulie 2019, pentru 5,37 milioane de lei. Studiul de Fezabilitate propriu-zis a început în februarie 2020 si a întârziat doi ani pentru că a fost mutat la Bucuresti. Conform acestuia traseul noii autostrăzi va presupune și un drum de legătură de circa 4 kilometri cu zona Eforie Nord.

Noua șosea de mare viteză, care va rezolva problema timpului pierdut în trafic, va avea o lungime de 28,83 km și va avea o valoare de execuție estimată la circa 2,5 miliarde de lei. Banii vin de la Uniunea Europeană.

Noua bucată de autostradă va avea 4 noduri rutiere, mai multe spații de servicii dar și un Centru de Întreținere și Control. Cele mai impozante construcții vor fi executate în zona Cumpăna, dar cei care vor beneficia cu adevărat vor fi locuitorii din Techirghiol, a cărui centura ocolitoare era sufocată în fiecare sezon estival.

Un dezavantaj al acestor lucrări rutiere masive este că va exista mult spațiu „mort”, cu alte cuvinte mult teren scos din circuitul agricol. Intenția autoritățiulor este de a planta perdele forestiere, de a construi parcuri fotovoltaice sau alte infrastructuri conexe care să valorifice spațiul.

Total
0
Shares
Total
0
Share