Avertisment: vaccinarea trebuie accelerată – Focus Prima TV

Avertisment: vaccinarea trebuie accelerată

Lupta împotriva virusului este una contra-cronometru. Ritmul de vaccinare trebuie accelerat astfel încât să depășească viteza mutațiilor virusului. O spun la unison oamenii de știință de pe întreg mapamondul. Dacă populația globală nu va fi imunizată cât mai rapid, atunci eficiența vaccinurilor va scădea pe măsura aparțiiei de noi tulpini virale. În România, oamenii sunt optimiști și au încredere în autorități.

Vaccinarea împotriva covid19 a început deja să își arate efectele. În România, în rândul cadrelor medicale, rata de infectare a scăzut cu 87%. De asemenea, studiile din Israel arată că vaccinul a stopat răspândirea virusului. Există însă o problemă. Specialiștii americani avertizează că ritmul vaccinării ar trebui accelerat pentru a evita apariția noilor tulpini, care ar putea face ca vaccinul să fie tot mai puțin eficient.

România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea. Accelerarea ritmului depinde însă de numărul de doze primim de la Uniunea Europeană. Țara noastră a recepționat, în total, peste un 1,5 milioane de doze, dintre care 1,3 au fost deja administrate. Mâine, vor ajunge alte 200 de mii de doze Pfizer.

În România au fost deja confirmate 136 de cazuri de infectări cu noua tulpină britanică. Oamenii sunt însă optimiști.

Oficialii vorbesc chiar și de 100 de mii de vaccinări pe zi, însă doar dacă România va avea dozele necesare disponibile. Pe de altă parte, experții americani spun că noul coronavirus va fi imposibil de eradicat și va trebui să învățăm să trăim cu el.

Total
0
Shares
Total
0
Share