Avertismentul șefului OMS: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie” – Focus Prima TV

Avertismentul șefului OMS: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”

Pandemia de coronavirus nu va fi ultima pandemie, iar încercările de îmbunătăţire a sănătăţii umane sunt „sortite eşecului” fără a aborda schimbările climatice şi bunăstarea animalelor, avertizează şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus condamnă „miopia” care persistă în a cheltui bani fără a ţine seama de izbucnirea unei epidemii şi a nu face nimic pentru a ne pregăti pentru următorea. El spune că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia COVID-19.

„De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles”, a spus șeful OMS.

Primul raport anual al Global Preparedness Monitoring Board din septembrie 2019 privind disponibilitatea mondială pentru urgenţe sanitare, publicat cu câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei, sublinia că planeta nu era pregătită pentru potenţiale pandemii devastatoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share