Avioane de luptă ruseşti au atacat tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia – Focus Prima TV

Avioane de luptă ruseşti au atacat tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia

News.ro

Avioane de luptă ruseşti au atacat duminică tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia, în timp ce artileria siriană a ucis şapte civili şi a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, potrivi unor martori şi surse din rândul rebelilor, transmite Reuters. 

Sursele au spus că o rachetă rusească sol-sol a lovit şi oraşul Qah, în timp ce atacuri aeriene ruseşti au avut loc în apropierea unor tabere de refugiaţi cu populaţie numeroasă, aflate de-a lungul graniţei cu Turcia.

O unitate pentru gaze naturale a fost lovită în oraşul Sarmada, din provincia Idlib,  dar nu au existat informaţii imediate referitoare la victime.

Un purtător de cuvânt al Armatei Naţionale, o alianţă a rebelilor susţinută de Turcia, în nord-vestul Siriei, a spus că Rusia, care susţine guvernul de la Damasc, a încercat să destabilizeze ultimul centru al rebelilor din Siria, dar că atacurile nu au fost semnalul unui atac major iminent împotriva Idlib.

”Atacurile aeriene ruseşti continuă. Rachete balistice au lovit, de asemenea, zone apropiate de centrele civile”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters.

Total
0
Shares
Total
0
Share