Avocata lui IPS Teodosie, la pelerinajul de Sf. Andrei: Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam / IPS Teodosie, despre posibile pierderi de vieți omenești în rândul pelerinilor: Pleacă la Dumnezeu – Focus Prima TV

Avocata lui IPS Teodosie, la pelerinajul de Sf. Andrei: Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam / IPS Teodosie, despre posibile pierderi de vieți omenești în rândul pelerinilor: Pleacă la Dumnezeu

Ceremoniile religioase de la Peștera Sfântului Andrei din localitatea constănțeană Ion Corvin au loc cu restricții pentru credincioșii care nu își au domiciliul în localitate, existând filtre ale Poliției care îi opresc pe șoferi. La slujbă a venit și Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susținut din nou că dreptul de a participa la sărbătoare nu poate fi îngrădit, iar dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp și tot ar fi mers. Reamintim că IPS Teodosie a încercat inclusiv în instanță să anuleze decizia autorităților de restricționare a pelerinajului. Întrebat la o televiziune locală dacă nu cumva pierderea unei vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, IPS Teodosie a răspuns: “Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu”.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizați luni în zona mănăstirii “Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin, având voie să participe la ceremoniile religioase doar localnicii. Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi decât Ion Corvin au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei, fiind verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi, scrie News.ro.
IPS Teodosie: Aşteptăm să vină mai mulţi credincioşi, am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români
Arhiepiscopul Tomisului a spus, înainte de începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că aşteaptă cât mai mulţi credincioşi la această ceremonie.
“Aşteptăm să vină mai mulţi credincioşi. Am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români, fiind români nu pot să fie împotriva românilor, fiind creştin-ortodocşi nu pot să fie împotriva fraţilor lor”, a transmis IPS Teodosie, citat de News.ro.
El le-a transmis celor care nu pot ajunge la Peştera Sfântului Apostol Andrei să urmărească ceremonia pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.
Avocata lui Teodosie: Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei

La ceremoniiile religioase a ajuns și Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susținut că, dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp.

  • “E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, potrivit unei înregistrări publicate de Adevărul.

La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: “Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“.
Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în lo

Total
0
Shares
Total
0
Share