Bani mai mulți pentru legumicultori! Ajutorul de minimis care s-ar putea DUBLA anul acesta – Focus Prima TV

Bani mai mulți pentru legumicultori! Ajutorul de minimis care s-ar putea DUBLA anul acesta

Veste bună pentru legumicultori! Programul de minimis pentru cultura de usturoi, care s-a bucurat de o popularitate tot mai mare în rândul fermierilor, ar putea avea parte de o alocare financiară mai consistentă anul acesta. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Ion Păunel a precizat că, în urma negocierilor pe care le-a purtat cu oficialii MADR, există posibilitatea ca bugetul pentru programul de minimis dedicat cultivatorilor de usturoi în spații protejate să fie dublat în 2021.

”Programul usturoiul va continua în acest an și vin cu o veste bunicică. Cel puțin din discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Agriculturii cu domnul ministru Nechita Adrian Oros, se pare că bugetul se va suplimenta față de anul 2020. Dacă anul trecut am avut 1,5 milioane de euro, se pare că ne vom duce către 2,5-3 milioane de euro. Bineînțeles, rămâne de văzut cât va veni per beneficiar”, a precizat președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel.

Informația vine ca o gură de oxigen pentru cultivatorii de usturoi din întreaga țară, în condițiile în care interesul pentru acest program a fost tot mai ridicat în ultima vreme. De altfel, din cauza numărului mare de beneficiari, cuantumul la hectar a scăzut anul trecut la jumătate din valoarea de 3.000 euro pe care o avusese în 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share