Banii vin, apa caldă întârzie - Focus Prima TV

Banii vin, apa caldă întârzie

Apa calda este oprita din cauza unor reparatii ale Radet, in Bucuresti, miercuri 21 septembrie 2016. Inquam Photos / Adriana Neagoe

Una caldă, una rece pentru bucureșteni. Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 200 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare din capitala României. Însă bucureștenii mai au de așteptat până se vor bucura de apă caldă. Specialiștii sunt de părere că banii au venit, oricum, tardiv, si vom mai avea de suferit pana problemele se vor remedia.

Avariile care apar pe infrastructura extrem de veche, lasa bucurestenii fara apa calda. In unele zone din Capitala, de mai bine de o saptamana, pe tevi curge doar apă rece.

Vesti bune vin, insa, de la Comisia Europeană. Institutia a aprobat un buget de 216 milioane de euro pentru
modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane.

Țevile sunt extrem vechi și se pierde aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator. De aici și subvențiile
uriașe plătite de Primăria Capitalei.

Întreaga rețea termoenergetică a Bucureștiului are în total 4 mii de km. Si nu sunt singurele probleme cu care se confrunta bucurestenii. Aceasta strada, de pilda, se inunda la fiecare ploaie, iar gropile din asfalt sunt un real pericol pentru soferi.

Total
0
Shares
Total
0
Share