Barack Obama, de ajutor pentru copiii din România – Focus Prima TV

Barack Obama, de ajutor pentru copiii din România

Dacă în Statele Unite a sprijinit întotdeauna educația, Barack Obama este acum de ajutor pentru 100 de copii din medii defavorizate din România. Cartea fostului președinte american, cu semnătura sa originală, este scoasă la licitație, iar banii vor fi folosiți pentru a fi cumpărate cărți ce vor ajunge în grădinițe.

Valentin și Ionuț locuiesc în satul Varnița din județul Prahova. Mama lor încearcă din puținul pe care îl are, să le asigure strictul necesar, dar și-ar dori pentru copii să învețe și să își construiască un viitor. Din păcate însă femeia știe bine că asta poate rămâne doar un vis neîmplinit pentru copii.

Copiii învață într-o clădire care nu seamănă câtuși de puțin cu cele din marile orașe. Speranța lor vine de la oamenii cu suflet mare ai unei asociații care și-a propus ca toate grădinițele publice din România să aibă o bibliotecă. Fiecare copil care pleacă la școală trebuie să audă cel puțin 100 de povești. Chiar aici, la Varnița, vor ajunge și cărțile cupărate în urma licitației.

Licitația va avea loc pe 2 februarie, iar prețul de pornire pentru ediția de lux a cărții lui Barack Obama este de 100 de euro.

Directorii grădinițelor au primit proiectul cu brațele deschise.

Total
0
Shares
Total
0
Share