Bărbații răniți în incendiul de aseară din Prahova sunt în stare gravă – Focus Prima TV

Bărbații răniți în incendiul de aseară din Prahova sunt în stare gravă

Cei doi bărbaţi care au fost răniţi luni seara în incendiul izbucnit în comuna prahoveană Colceag, sat Inoteşti, sunt intubaţi, starea lor fiind gravă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Violeta Tănase.

Potrivit acesteia, bărbaţii au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru curăţarea plăgilor, iar în prezent se află în secţia de Terapie Intensivă, fiind intubaţi.

Ea a adăugat că, deocamdată, nu sunt locuri libere pentru transferul lor într-un spital din Bucureşti, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat să se fac demersuri pentru eventuala trimitere a lor la tratament în străinătate.

“Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafaţă corporală. La prima evaluare, ambii au căile aeriene superioare afectate”, preciza, luni seară, Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, bărbaţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi.

“Având în vedere primele informaţii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi. România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului, se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploieşti lucrează în prezent la stabilizarea pacienţilor”, menţiona MS. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share