Bătrânețe cu mâna întinsă - Focus Prima TV

Bătrânețe cu mâna întinsă

Plini de boli și suferinzi, bătrânii din Galați au stat ore întregi la coadă pentru a depune actele ca să primească ajutoare la energie, lemne sau gaze. Însă, unii au stat degeaba. Nu au avut actele necesare și vor fi nevoiți să revină la ghișeu. Totuși, toți speră să primească sprijinul financiar. Chiar și cu acest ajutor, ei se găndesc cu groază cum vor trece de iarna ce va veni.

Bolnavi și singuri, batrânii din Galați au stat ore întregi la coadă pentru depunerea actelor de ajutor social la energie sau încălzire. Unii s-au enervat, în timp ce altora li s-a făcut rău.

La cei 80 de ani, Angela Zaharia are o pensie de 1.000 de lei. Deși merge în cârje, ea a venit singură la ghișeu să aducă actele. Pensionarii sunt disperații pentru că nu mai știu din ce să economisească.

Au fost vârstnici care au stat degeaba la rând fiindcă nu au adus toate actele necesare. Funcționarii nu au soluții ca să evite aglomerația.

Ajutoarele sociale pentru încălzirea locuinței se dau familiilor cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 1.386 lei. În cazul persoanelor singure venitul nu trebuie să depășească 2.053 lei.

Total
21
Shares
Total
21
Share