Bătrânețe în sărăcie și frig – Focus Prima TV

Bătrânețe în sărăcie și frig

O mie de lei! Asta este pensia pe care doi bunici din județul Constanța o primesc după o viața de muncă. Din această sumă ei trebuie să își îngrijească nepoata de 15 ani, să își cumpere medicamente, dar și hrană. Ei bine.. acest lucru este imposibil. De multe ori, cei doi nu au ce pune pe masă, iar frigul din casă le-a cuprins oaele.

Domnul Ion are 72 ani. Este din județul Vaslui, iar în urmă cu câțiva ani, s-a hotărât să se mute într-o localitate din județul Constanța pentru a lucra la vie. O viață întreagă a muncit împreună cu soția sa pentru ca acum… să ducă grija zilei de mâine.

Mâncarea este un lux pentru ei. Dintr-o pensie de o mie de lei a bunicului, le este extrem de greu să se întrețină. Au ajuns să fie condamnați la sărăcie și uitare. Cum și ei au uitat de frigiderul pe care-l au…asta pentru că este gol dar de multe ori mai cald în el decât în casă iar lemnele pentru foc sau terminat.
Autoritățile…îi tratează cu o idiferență autoritară Primarul din comună nici măcar nu a vrut să-i pună pe lista de ajutoare.

Când a văzut că nimeni nu vrea să-i ajute, bunicul Ion a făcut credite la bănci pentru a avea cu ce să mai încălzească locuința pe timpul iernii iar acum…nu are cu ce să le mai plătească.

Nepoata lor este în clasa a 9a. Mama ei este plecată în Italia, dar nu are cu ce să-i ajute. Bunicul a făcut sacrificii enorme pentru ca fata să poată participa online la școală și să nu rămână în urmă cu materia.

Soția lui este bolnavă și nu de puține ori… s-a întâmplat ca nepoata să ceară de la farmacie pastile pe datorie, iar asta pentru că durerile bunicii sunt prea mari și devin insuportabile. La medic…nu au mai fost de ani buni.

Bunicul Ion mai are o grijă. Se gândește că atunci când el nu va mai fi, nu va avea cine să aibă grijă de soția și nepoata lui. Casa în care locuiesc stă să cadă peste ei. Nu au ușă la intrare, iar perete din spatele casei aproape că se prăbușeste. Cine dorește să-i ajute o poate face donând în contul afișat pe ecran. Orice ajutor,indiferent cât de mic…pentru ei este o mare bucurie foarte mare și…încă o zi de speranță!

Total
0
Shares
Total
0
Share