Bebeluș de 14 zile salvat la graniță - Focus Prima TV

Bebeluș de 14 zile salvat la graniță

Anglia se confruntă cu o situație extrem de dificilă. În ultimele două zile, peste o mie de migranți din Franța au ajuns pe țărmul Marii Britanii. La plecarea din Calais polițiștii francezi nu au schițat nici măcar un gest pentru a-i opri. Printre cei care au trecut ilegal Canalul Mânecii a fost și un bebeluș de doar 14 zile.

Acesta este momentul șocant în care nou-născutul a fost preluat de polițiștii de frontieră ai comitatului britanic Kent, alături de mama sa. Cei doi sunt originari din Irak și au petrecut nouă ore pe mare pentru a ajunge în Anglia. Potrivit presei britanice, bebelușul nu mai fusese hrănit de mai bine de două ore atunci când a ajuns pe teritoriul britanic.

În ultimele zile, zeci de oameni au fost filmați în timp ce se înghesuiau în bărci gonflabile în încercarea de a ajunge la destinație. Migranții au plecat din portul francez Calais către Dover, sub privirile nepăsătoare ale autorităților franceze. Ba mai mult, polițistii s-au întors cu spatele când au văzut că migranții se urcă în barcă! Pe malul celălalt…poliția de frontieră a comitatului britanic Kent a ridicat 42 de migranți, printre care se aflau și trei copii

Pentru a combate problema migranților, guvernul britanic s-a angajat, la sfârșitul lunii iulie, să plătească peste 60 de milioane de euro Franței. Cu toate acestea, ministrul de Interne francez a declarat că autoritățile britanice nu au respectat angajamentul promis, iar prezența forțelor de ordine la granițe nu a putut fi consolidată.

De asemenea, oficialii francezi au cerut negocierea unui tratat între Uniunea Europeană și Marea Britanie în ceea ce privește migrația. Anul acesta, peste 17 mii de migranți au traversat Canalul Mânecii pentru a trece granița, o cifră dublă față de anul trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share