Boc continuă războiul cu ministrul Sănătății pe finanțarea centrelor de vaccinare: Fără bani, procesul de vaccinare va fi compromis – Focus Prima TV

Boc continuă războiul cu ministrul Sănătății pe finanțarea centrelor de vaccinare: Fără bani, procesul de vaccinare va fi compromis

Președintele Asociației Municipiilor din România, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat marți, la Digi24, că dacă ministerul Sănătății nu rezolvă problema finanțării pentru organizarea centrelor de vaccinare, edili vor fi nevoiți să ia bani de la bursele elevilor, de la creșe și de la obiectivele de investiții. „Vom compromite procesul de vaccinare din România”, spune președintele AMR.

„Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, adoptată de guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, guvernul alocă resurse de la bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit.”, spune Emil Boc.

Președintele Asociației Municipiilor din România a declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.

„Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.

Total
0
Shares
Total
0
Share