Bolnavii de cancer, obligați să stea în frig - Focus Prima TV

Bolnavii de cancer, obligați să stea în frig

13, 15 cel mult 16 grade Celsius. Acestea sunt temperaturile din saloanele clinicii de Oncologie din Timișoara. Bolnavii internați în unitatea sanitară, dar și cei care vin pentru tratamentul zilnic sunt nevoiți să tremure de frig pentru că primăria nu mai are bani pentru a asigura căldura. Medicii spun că situația este cu atât mai dramatică cu cât pacienții evită să mai vină la spital să își continue tratamentul, pentru că le este frică să nu se îmbolnavească și mai rău.

Câțiva zeci de pacienți bolnavi de cancer vin zilnic în clinica din Timișoara pentru tratament. Rabdă ore în șir
temperaturile scăzute de acolo pentru că orice întrerupere a tratamentului le poate fi fatala.

De mai bine de o săptămână, temperaturile în clinica de Oncologie, aflată în subordinea Primăriei Timișoara sunt sub 17 grade. În spital sunt doar câteva aparate de climă iar sursele externe de încălzire nu pot fi folosite întrucât există pericolul suprasolicitării instalațiilor de curent ceea ce ar putea duce la izbucnirea unui incendiu. Situația este și mai gravă în saloanele din spital unde sunt internați alți câțiva zeci de pacienți oncologici.

Medicii sunt revoltați și spun că viețile pacienților sunt puse în pericol.

În urmă cu câteva luni, mai multe spitale din Timișoara au fost într-o situație asemănătoare. Pentru că primaria a rămas fără bani pentru cumpărarea de gaz și cărbune, peste 50.000 de abonați ai societății de termoficare, printre care și mai multe spitale și școli au rămas în frig timp de câteva zile.

Situatia căldurii nu va fi rezolvată nici în zilele următoare. Din cauza lipsei banilor, societatea de termoficare aflată în subordinea primăriei Timișoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade. Primăria Timișoara are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci și furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a achitat la timp certificatele verzi.

Total
0
Shares
Total
0
Share