Boris Johnson, atac la adresa Chinei

Boris Johnson, atac la adresa Chinei

Premierul britanic Boris Johnson a avut un atac ieşit din comun la adresa unor adepţi ai medicinii tradiţionale chineze, pe care îi consideră responsabili pentru răspândirea Covid-19. Criticile vin înainte de sosirea în Wuhan a inspectorilori OMS pentru a identifica sursa virusului. Pe de altă parte, toţi cei care sosesc pe cale aeriană în Statele Unite vor trebui să prezinte teste Covid negative. Ucraina se află într-o situaţie disperată. Nu a reuşit să cumpere nici o doză de vaccin şi cere ajutorul Uniunii Europene.

Şeful guvernului de la Londra a folosit termeni extrem de duri pentru a blama, indirect, China, pentru apariţia şi răspîndirea noului coronavirus. El a făcut această remarcă la un summit internaţional în format online, care a avea ca subiect protecţia naturii.

Beijingul nu s-a pronunţat asupra faptului că noul coronavirus ar fi pornit de la pangolin, un animal folosit în medicina tradiţională. Medicina tradiţională chineză a fost promovată chiar de către preşedintele chinez, ŞI JINPING, care a numit-o o comoară a ştiinţei antice chineze. Totuşi, China a înregistrat ASTĂZI 115 infectări, cea mai mare creştere a numărului de cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni. Explozia de cazuri a apărut chiar dacă autorităţile au decis plasarea în carantină a patru oraşe cu 28 de milioane de locuitori, şi intensificarea testării populaţiei. Cele mai multe infectări au fost semnalate în apropierea capitalei Beijing.

Brazilia a anunţat că vaccinul Sinovac dezvoltat de Beijing are o eficacitate de doar 50,4 la sută. Totuşi, acest produs îndeplineşte cerinţele organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de 50,38% şi este gata de folosire.

Situaţia este dramatică în Brazilia, în special în comunităţile rurale foarte sărace, unde numărul de decese a crescut rapid după sărbătorile de iarnă.

La fel de gravă e situaţia şi în California, unde spitalele sunt aproape de capacitate maximă. Noii pacienţi aduşi în unităţile medicale sunt lăsaţi să aştepte pe tărgi, pe holuri. Dacă sunt testaţi pozitiv, sunt internaţi iar dacă nu sunt pozitivi ajung într-o cameră de gardă improvizată. În fiecare zi mor oameni tineri, iar cadrele medicale sunt cu nervii încordaţi.

Pe de altă parte, vedetele din fotbal fac gesturi umanitare pentru a stăvili pandemia. Este cazul egipteanului Mohammed Salah de la campioana Angliei, Liverpool, care a donat o ambulanţă şi 14 cilindri de oxigen pentru spitalul din oraşul său natal. De altfel, starul egiptean donează în fiecare an peste 60 de mii de lire sterline în scopuri caritabile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt