Boris Johnson, atac la adresa Chinei – Focus Prima TV

Boris Johnson, atac la adresa Chinei

Premierul britanic Boris Johnson a avut un atac ieșit din comun la adresa unor adepți ai medicinii tradiționale chineze, pe care îi consideră responsabili pentru răspândirea Covid-19. Criticile vin înainte de sosirea în Wuhan a inspectorilori OMS pentru a identifica sursa virusului. Pe de altă parte, toți cei care sosesc pe cale aeriană în Statele Unite vor trebui să prezinte teste Covid negative. Ucraina se află într-o situație disperată. Nu a reușit să cumpere nici o doză de vaccin și cere ajutorul Uniunii Europene.

Șeful guvernului de la Londra a folosit termeni extrem de duri pentru a blama, indirect, China, pentru apariția și răspîndirea noului coronavirus. El a făcut această remarcă la un summit internațional în format online, care a avea ca subiect protecția naturii.

Beijingul nu s-a pronunțat asupra faptului că noul coronavirus ar fi pornit de la pangolin, un animal folosit în medicina tradițională. Medicina tradițională chineză a fost promovată chiar de către președintele chinez, ȘI JINPING, care a numit-o o comoară a științei antice chineze. Totuși, China a înregistrat ASTĂZI 115 infectări, cea mai mare creștere a numărului de cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni. Explozia de cazuri a apărut chiar dacă autoritățile au decis plasarea în carantină a patru orașe cu 28 de milioane de locuitori, și intensificarea testării populației. Cele mai multe infectări au fost semnalate în apropierea capitalei Beijing.

Brazilia a anunțat că vaccinul Sinovac dezvoltat de Beijing are o eficacitate de doar 50,4 la sută. Totuși, acest produs îndeplinește cerințele organizației Mondiale a Sănătății de 50,38% și este gata de folosire.

Situația este dramatică în Brazilia, în special în comunitățile rurale foarte sărace, unde numărul de decese a crescut rapid după sărbătorile de iarnă.

La fel de gravă e situaţia şi în California, unde spitalele sunt aproape de capacitate maximă. Noii pacienți aduși în unitățile medicale sunt lăsați să aștepte pe tărgi, pe holuri. Dacă sunt testați pozitiv, sunt internați iar dacă nu sunt pozitivi ajung într-o cameră de gardă improvizată. În fiecare zi mor oameni tineri, iar cadrele medicale sunt cu nervii încordați.

Pe de altă parte, vedetele din fotbal fac gesturi umanitare pentru a stăvili pandemia. Este cazul egipteanului Mohammed Salah de la campioana Angliei, Liverpool, care a donat o ambulanță și 14 cilindri de oxigen pentru spitalul din orașul său natal. De altfel, starul egiptean donează în fiecare an peste 60 de mii de lire sterline în scopuri caritabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share