Bulgarii, ultimii în Europa la capitolul vaccinare - Focus Prima TV

Bulgarii, ultimii în Europa la capitolul vaccinare

O rată a vaccinării mai mică decât a noastră mai are doar Bulgaria. Doar 20% din populație este imunizată. Asta în
condițiile în care spitalele sunt pline și se înregistrează record după record în ceea ce privește decesele zilnice. Majoritatea bulgarilor nu cred în covid și sunt adepți ai teoriilor conspirației. La vest de noi, vecinii unguri au reușit să atingă o rată a vaccinării de 60% și au folosit chiar și serurile rușilor sau chinezilor. Cu toate astea, încă sunt precauți.

Bulgaria este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul celor vaccinați pentru Covid 19. Sunt singurii care ne întrec, în sens negativ, la acest capitol. Sunt înregistrate zilnic peste 5000 de infectări și numărul deceselor în 24 de ore a depășit chiar și 300. Asta în condițiile în care Bulgaria are doar 7 milioane de locuitori.

Peste 8.500 de persoane sunt internate în spitalele din Bulgaria din cauza Covid 19. Și în Ruse situația este critică
de câteva săptămâni.

Deși situația este gravă, oamenii nu cred în existența virusului.

Autoritățile bulgare au decis să introducă obligativitatea certificatului verde pentru toate activitățile neesențiale. Acum pot obține un astfel de certificat chiar și cei care dovedesc că au anticorpi și nu au știut sau nu au declarat că au avut Covid. Documentul în acest caz este valabil 90 de zile.

De la începutul pandemiei, peste 630 de mii de oameni s-au infectat cu SARS-COV 2 în Bulgaria, iar peste 25 de mii au decedat. Bulgaria are însă doar 21% din populație vaccinată.

La polul opus, în vest, vecinii unguri au atins o rată a vaccinării de 59%. Au folosit chiar și vaccinuri neaprobate de
Agenția Europeană a Medicamentului cum ar fi Sputnik V. Autoritățile de la Budapesta au impus certificatul verde peste tot și este obligatoriu pentru angajații de la stat.

De la începutul pandemiei, în Ungaria au fost înregistrate 910 mii de infectări cu covid 19 și peste 31 de mii de decese.

Țările din vest sunt însă precaute și încearcă să evite o situație ca a Bulgariei și a României. Emmanuel Macron a anunțat că a treia doză va fi obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani în Franța, dacă vor ca certificatul verde să rămână valabil. Germania pe de altă parte a înregistrat un record de infectări de la începutul pandemiei: 39.676 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Total
0
Shares
Total
0
Share