Calendar AFIR – Când se lansează submăsura 6.1 pentru tinerii fermieri - Focus Prima TV

Calendar AFIR – Când se lansează submăsura 6.1 pentru tinerii fermieri

Submăsura 6.1, dedicată tinerilor fermieri, este una dintre cele mai așteptat submăsuri care vor fi lansate în perioada de tranziție 2021-2022. Potrivit ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, submăsura 6.1 urmează să fie lansată în luna august, alături de alte trei submăsuri.

”În luna august vom lansa acele măsuri forfetare. Submăsura 6.1, care știu că este foarte așteptată, apoi lansarea submăsurii 6.3 – sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, unde avem 87 milioane de euro. De asemenea, submăsura 16.4, respectiv 16.4a – sprijin pentru cooperarea pe orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare. Aceste patru măsuri le vom lansa în luna august”, a declarat șeful MADR în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Oros a mai precizat faptul că măsurile care au suferit cele mai multe modificări față de exercițiul financiar precedent vor fi lansate în luna septembrie, astfel încât ghidurile solicitantului să fie ținute în consultare publică cel puțin trei săptămâni. Printre acestea se regăsesc submăsurile 4.1, 4.2, 6.2 și 6.4.

Total
0
Shares
Total
0
Share