Cândva la orfelinat, astăzi director de școală – Focus Prima TV

Cândva la orfelinat, astăzi director de școală

A fost abandonat de mamă la câteva ore după ce s-a născut. A crescut prin spitale și orfelinate. Educatorii și profesorii i-au fost deopotrivă mamă și tată. A trecut însă peste toate, a urmat o facultate, iar acum este profesor și directorul unei scoli din județul Timiș. Vorbim de Ionel Petrea, un om care a
reușit să demonstreze că indiferent de cât de cruda îți este soarta, daca lupți cu tărie îți poți realiza visul!

Povestea tristă a lui Ionel Petrea începe pe 22 decembrie 1985 la Făget, în județul Timiș. Mama sa lucra la o instituție de stat din mica localitate din Banat. La câteva ore după ce la adus pe lume, a fugit din spital părăsindu-și copilul.

Timp de 16 ani băiatul a crescut prin orfelinate și apoi în centre de plasament din Făget și Lugoj. Își aduce aminte cu groază de acea perioadă. În primii ani, stătea în cameră cu alți 50 de copii, făcea baie doar de doua ori pe săptămână și mai tot timpul era bolnav.

În 1990, mai mulți italieni au venit cu ajutoare pentru casele de copii din România. Unul dintre cei care au însoțit grupul a filmat câteva secvente chiar în orfelinatul în care stătea Ionel Petrea.

Timp de 14 ani nu a aflat nimic despre părinții lui. I se spusese că au murit. Unui pedagog i s-a făcut milă de el la un moment dat și i-a mărturisit adevărul. I-a spus că mama lui trăiește, că locuiește la mai puțin de 30 de km de casa de copii unde stătea el și mai mult, are și o soră care a fost și ea abandonată. Din acel moment singura dorință a lui a fost să își întâlnească mama.

A crezut atunci că a greșit cu ceva și s-a reîntors la centrul de plasament. Când a împlinit 18 ani, în ziua în care a absolvit 12 clase s-a dus din nou să își întâlnească mama. Și de această dată cea care i-a dat naștere a refuzat să îl accepte.

Cuvintele cumplite, însă nu l-au făcut să renunțe la ea. Pentru că avea note bune a intrat la Facultatea de Științe Economice, iar la finalizarea studiilor a decis să se facă profesor. S-a întors la Făget, acolo unde s-a născut. A început să predea la școala gimnazială și i-a fost profesor chiar și surorii sale mai mici. Acum a ajuns director la școala din comuna Fărdea, la câțiva km de Făget.

Nu s-a stabilit în mica localitate din estul județului. Face zilnic naveta de la Făget şi trăieşte cu speranța că mama lui va accepta în cele din urmă să îl revadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share