Capitala nu intră în carantină - Focus Prima TV

Capitala nu intră în carantină

Florin Cîțu vine cu rectificări! Certificatul verde poate să fie obligatoriu doar la intrarea în magazinele neesențiale!
Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat această măsură ca o soluție pentru a evita un nou lockdown. Între timp, numărul de cazuri în Capitală crește. 3123 de persoane au fost depistate pozitiv doar în ultimele 24 de ore, cu toate acestea, nu se ia în calcul carantinarea!

După ce ieri, premierul Florin Cîțu, a declarat că ia în considerare intorducerea unui certificat verde în toate
activitățile economice, astăzi a venit cu rectificări.

Certificatul verde ar urma să fie folosit în magazinele neesențiale, spune premierul. Ne referim aici la magazinele
care nu au activitate alimentară.

Pe lângă mentinerea economiei deschise, măsura ar ajuta și la limitarea răspândirii viruslui SarsCov2, susține premierul. Bucureștiul se află în topul infectărilor: 3 mii 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. În aceste condiții, INSP cere caratinarea Capitalei.

Deși rata de incidență a ajuns aproape la 16 cazuri la mia de locuitori, secretarul de stat Raed Arafat, nu se gândește la o posibilă carantină. Între timp, numărul de cazuri crește..

15.828 de români s-au infectat de ieri până astăzi. Din nefericire, 365 de oameni au murit. Asta înseamnă că, odată la 4 minute, un român a pierdut lupta cu boala nemiloasa. Printre ei și o fată de doar 13 ani din județul Bacău. Nu suferea de alte boli și nu era vaccinată. Situația rămâne critică și în secțiile de Terapie Intensivă. 1.729 de persoane sunt pe un pat de la ATI. 38 sunt copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share