Cărămizi vândute pentru construcția unui teatru – Focus Prima TV

Cărămizi vândute pentru construcția unui teatru

Pe modelul Ateneului, care a fost construit leu cu leu din donații, acum un teatru este realizat de la zero. Iar ctitori sunt toți cei care aleg să cumpere o cărămidă. Numele fiecărei persoane care a contribuit va fi scris pe un zid, în foaierul teatrului. Inițiativa aparține regizoarei Chris Simion și este susținută de nume precum Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole si Oana Pellea.

Nici mai mult nici mai puțin decât un teatru. Asta vrea să ridice cunoscuta regizoare Chris Simion-Mercurian. În 2016, a vândut casa bunicii și a cumpărat un teren. Așa s-a născut proiectul Grivița 53, un teatru al unei generații.

Fiecare român care vrea să fie parte la construcția unui teatru poate pune acum o cărămidă.
Doar astfel zidurile vor fi ridicate la propriu. Cărămizi în miniatură sunt pregătite pentru vânzare, iar
pentru că vine 1 martie au fost realizate manual și mărțișoare.

Numele tuturor celor care au contribuit se vor regăsi inscripționate pe peretele din foaierul teatrului.

Atât cărămizile, cât și mărțișoarele vin cu autograf din partea unuia dintre artiștii care susțin inițiativa. Nume precum Maia Morgenstern, Marian Rîlea, Oana Pellea sau Marius Manole s-au alăturat deja.

Chris Simion viseasă la un spaţiu multicultural. În care toate artele frumoase să fie la ele acasă. Foaierul va fi dedicat expozițiilor, cafeneaua va fi și bibliotecă și librărie, iar terasa va găzdui concerte și proiecții de fillme. Și asta nu e tot.

Doamna din imagini a ales să contribuie la proiect pentru o societate mai educată.

Două milioane de euro este costul estimat pentru proiectul Griviţa 53, cu tot cu echipamentul necesar. Până acum, s-au strâns 250.000 de euro. Dar mai e nevoie de încă 1.750.000. Adică de 33.000 de cărămizi.


Total
0
Shares
Total
0
Share