Cărămizi vândute pentru construcţia unui teatru

Cărămizi vândute pentru construcţia unui teatru

Pe modelul Ateneului, care a fost construit leu cu leu din donaţii, acum un teatru este realizat de la zero. Iar ctitori sunt toţi cei care aleg să cumpere o cărămidă. Numele fiecărei persoane care a contribuit va fi scris pe un zid, în foaierul teatrului. Iniţiativa aparţine regizoarei Chris Simion şi este susţinută de nume precum Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole si Oana Pellea.

Nici mai mult nici mai puţin decât un teatru. Asta vrea să ridice cunoscuta regizoare Chris Simion-Mercurian. În 2016, a vândut casa bunicii şi a cumpărat un teren. Aşa s-a născut proiectul Griviţa 53, un teatru al unei generaţii.

Fiecare român care vrea să fie parte la construcţia unui teatru poate pune acum o cărămidă.
Doar astfel zidurile vor fi ridicate la propriu. Cărămizi în miniatură sunt pregătite pentru vânzare, iar
pentru că vine 1 martie au fost realizate manual şi mărţişoare.

Numele tuturor celor care au contribuit se vor regăsi inscripţionate pe peretele din foaierul teatrului.

Atât cărămizile, cât şi mărţişoarele vin cu autograf din partea unuia dintre artiştii care susţin iniţiativa. Nume precum Maia Morgenstern, Marian Rîlea, Oana Pellea sau Marius Manole s-au alăturat deja.

Chris Simion viseasă la un spaţiu multicultural. În care toate artele frumoase să fie la ele acasă. Foaierul va fi dedicat expoziţiilor, cafeneaua va fi şi bibliotecă şi librărie, iar terasa va găzdui concerte şi proiecţii de fillme. Şi asta nu e tot.

Doamna din imagini a ales să contribuie la proiect pentru o societate mai educată.

Două milioane de euro este costul estimat pentru proiectul Griviţa 53, cu tot cu echipamentul necesar. Până acum, s-au strâns 250.000 de euro. Dar mai e nevoie de încă 1.750.000. Adică de 33.000 de cărămizi.


Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt