Carantina, decisă la București pentru Timișoara – Focus Prima TV

Carantina, decisă la București pentru Timișoara

Este carantină, se ridică această măsură, se instituie din nou carantină! Nu este un joc de cuvinte, este situația prin care au trecut municipiul Timișoara și localitățile limitrofe în doar câteva ore. Iar scandalul a luat amploare astăzi. După ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a decis, provizoriu, ce-i drept, să instituie carantina timp de 3 zile, în ciuda deciziei Comitetului Județean, ministrul de Interne spune că este posibil să fie luată o hotărâre permanentă în acest sens, tot la București. Premierul a programat o întâlnire de urgență cu Asociația Municipiilor și așteaptă soluții pentru a fi evitată carantinarea localităților.

Autoritățile județene din Timiș se plâng că oficialii de la București văd doar cifre și nu acceptă soluții. Presedintele
Consiliului Judetean Timis, Alin Nica nu vede cu ochi buni hotararea secretarului de stat Raed Arafat de a carantina Timișoara pentru trei zile si a facut publice mai multe propuneri pentru evitarea prelungirii acestei măsuri.

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz este de acord cu decizia luată la București.

Între timp, premierul Florin Cîțu așteaptă soluții de la autoritățile locale…

Cetățenii sunt, însă, prinși la mijloc în tot acest scandal.

În ciuda restricțiilor, numarul cazurilor la nivelul judetului Timis continua sa creasca.

După ieșirea din starea de urgență, Comitetul Național pentru situații de urgență a decis că autoritățile județene pot institui zonal carantina, însă nu pot impune alte restricții față de cele care sunt în vigoare la nivel național. Timișul a fost județul care, în ultima perioadă, s-a aflat permanent în scenariul roșu.

Total
0
Shares
Total
0
Share