Carantină pe hârtie – Focus Prima TV

Carantină pe hârtie

Este ziua cu cei mai mulți pacienți COVID la Terapie Intensivă de la începutul pandemiei și până acum. 1.313 oameni se zbat între viață și moarte. Și numărul de noi infectări rămâne ridicat. Iar Ilfovul este cel mai afectat județ din țară. Localitățile se închid una după alta. Pe hârtie, cel puțin. Pentru că în practică se poate pătrunde ușor în localitățile închise. O demonstrează un experiment Focus Prima TV.

Bragadiru este una dintre localitățile roșii din Ilfov. Rata de infectare a ajuns aici la 8.54 la mia de locuitori. În oraș e însă foarte ușor de pătruns. Localitatea este poarta de sud a Bucureștiului. Așa că în permanență traficul are valori ridicate.

La o altă intrare găsim totuși un filtru de poliție. Trecem însă fără să fim opriți. La fel ca toate celelalte autoturisme. Traficul rămâne intens și în interiorul localității.

Pe stradă vedem și localnici ieșiți la plimbare. Fără mască de protecție.

În centrul orașului, fără distanțare, oamenii s-au așezat la coadă la bancă.

Din Bragadiru pornim spre Clinceni, comună unde rata incidenței la mia de locuitori a trecut de șase.

Potrivit prefecturii Ilfov, peste 120 de polițiști și 76 de efective de jandarmi verifică respectarea măsurilor de carantină în județ . Pe 18 martie au fost controlate 330 de societăți comerciale și legitimate 1.532 de persoane. Responsabilitatea fiecăruia rămâne însă esențială.

Total
0
Shares
Total
0
Share