Carnagiu pe străzile din Seul, de Halloween - Focus Prima TV

Carnagiu pe străzile din Seul, de Halloween

Noapte de coșmar în Seul, capitala Coreei de Sud. Peste 150 de oameni au murit, iar alte sute sunt răniți după ce o mare de tineri s-a călcat în picioare pe stradă la o petrecere de Halloween. Oamenii se distrau într-unul din cele mai populare cartiere din oraș, când s-a produs o busculadă. Bilanțul crește de la o oră la alta, iar poliția anunță că peste 3.000 de persoane sunt date dispărute. Președintele țării a decretat o săptămână de doliu național. Vă avertizăm, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!

100.000 de oameni au umplut străzile din centrul capitalei, ca să participe la cea mai mare petrecere de Halloween fără restricții, de la începutul pandemiei. Haosul s-a creat când au apărut zvonuri că la un bar din zonă ar fi venit o vedetă locală. Mulți tineri s-au grăbit să o întâlnească, așa că o mare de oameni s-a înghesuit, umăr la umăr, pe o stradă îngustă, în pantă. Când cei care se aflau în partea mai înaltă s-au împiedicat și au căzut, i-au doborât pe ceilalți, care l-a rândul lor i-au strivit pe cei din fața lor. Martorii descriu scene înfiorătoare.

400 de salvatori și polițiști cu 140 de ambulanțe au intervenit la locul tragedie. Echipaje de salvare au venit și din restul țării. Imagini de coșmar arată saci cu cadavre, zeci de victime resuscitate în mijlocul străzii sau lucrători ai serviciilor de urgență care încearcă să scoată oameni de sub alții. Răniții au fost transportați la spitalele din apropiere. Pentru mulți însă, a fost prea târziu. Autoritățile spun că cele mai multe victime sunt tineri în vârstă de 20 de ani. Cum la petrecere participau și străini, printre morți se numără zeci de turiști din China, Rusia, Statele Unite, Franța, Australia, Vietnam, Sri Lanka sau Austria.

Președintele Coreei de Sud a declarat doliu național și a transmis condoleanțe famililor victimelor. Președintele Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au transmis, pe twitter, mesaje de condoleanțe.

Busculada din Seul este cel mai mare dezastru petrecut în Coreea de Sud, de la naufragiul unui feribot, în 2014, care s-a soldat cu 308 morți.

foto: twitter.com/EhmYana

Total
0
Shares
Total
0
Share